Mylan is een wereldwijd opererend bedrijf in de gezondheidszorg dat haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Tegenwoordig biedt Mylan wereldwijd meer dan 7.500 kwalitatief hoogwaardige producten en is in Nederland een van de grootste leveranciers van generieke geneesmiddelen. Daarnaast bieden we een breed scala aan vertrouwde merkgeneesmiddelen en vrij verkrijgbare producten zonder recept. Elke minuut gaan er 60 verpakkingen van Mylan medicijnen in Nederland over de toonbank*. Sommige van onze medicijnen helpen patiënten al meer dan 20 jaar.

*IMS data september 2017

Bekijk de video: Better Health for a Better World.

Lees de samenvatting van Mylan’s Global Social Responsibility Report:

Toegang tot geneesmiddelen

Mylan is een van de grootste leveranciers van generieke medicijnen wereldwijd

Elk jaar vertrouwen vele Nederlanders op Mylan’s griepvaccin

We geloven dat iedereen het verdient om een gezond leven te leiden, ook jij. Daarom is ons bedrijf gericht op duurzame levering van hoogwaardige geneesmiddelen die toegankelijk en betaalbaar zijn voor patiënten over de hele wereld.

Bij Mylan hebben we een lange traditie op het gebied van innovatie
We hebben de afgelopen vijf jaar wereldwijd meer dan 2,5 miljard euro in R&D geïnvesteerd. En of we nu meer betaalbare versies van insulines, biologische geneesmiddelen of respiratoire therapieën ontwikkelen; ons doel is betere gezondheid voor een betere wereld.
24 UUR per dag wetenschap op meerdere R&D-locaties wereldwijd.
3.000 R&D-, klinische, medische en regelgevende professionals wereldwijd.
TWEE GROTE R&D-CENTRA, één in India en één in de Verenigde Staten.
Wereldwijd
>4.000
PATENTEN
ingediend.
10 technologiegerichte R&D-locaties, waaronder één in Italië, twee in Ierland en twee in het Verenigd Koninkrijk.
~1.800 PRODUCTEN in afwachting van wereldwijde goedkeuring.

Stimuleren van toegang tot geavanceerde behandelingen

Mylan staat bekend om het produceren van “moeilijk te ontwikkelen” geneesmiddelen. Vele worden gebruikt voor het behandelen van ziekten zoals kanker, auto-immuunziekten, chronische obstructieve longziekte (COPD) en diabetes.

Mylan heeft ongeveer 20 biosimilar en insuline-analoge producten op de markt of in ontwikkeling wereldwijd.

Betrokkenheid

Mylans doel om de gezondheid te verbeteren gaat verder dan het ontwikkelen en op de markt brengen van medicijnen. Zo ondersteunt Mylan met trots bijvoorbeeld het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Alle werknemers van Mylan Nederland hebben hier op een persoonlijke manier verdere invulling aan gegeven door nog een extra bijdrage te leveren.

Samenwerking

Mylan werkt nauw samen met verschillende partijen in de zorg. We zijn ervan overtuigd dat samenwerken met zorgverleners, zorginstellingen en patiëntenorganisaties essentieel is om de medische zorg continue te verbeteren en te ontwikkelen. Mylan hecht waarde aan een duurzame samenwerking met alle partijen op een open en transparante manier.